Păstrând rafinamentul princiar al trecutului, Casa de Ceai a Castelului Bran, clădire proaspătă și cochetă, își invita oaspeții pentru a se bucura de experiențe culinare surprinzătoare.
Fie în interior, la parterul ori la etajul clădirii, fie pe terasă, un spațiu conceput pentru a bucura și celelalte simțuri: priveliștea de ansamblu este, pur și simplu, de neuitat!

Castelul Bran propune iubitorilor muzicii, în luna august, un concert de excepție, pe insula lacului mare din Parcul Regal. Sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Mariano Castro și îndrăgita Analia Selis vor purta auditoriul într-o lume magică, metamorfozată prin note muzicale, sub titlul: ”Tango simfonic”. Concertul începe la ora 20.00, în seara zilei de 4 august 2018.

Artiștii vin cu o nouă abordare asupra muzicii clasice combinate cu acordurile ritmurilor latine. Iubitorii de gen vor urmări un concert de tangouri, valsuri și milonga argentiniene completate cu un moment special de tangouri celebre românești.

Nu va lipsi degustarea de vin și brânzeturi, iar cei care doresc să petreacă o seară completă la Castelul Bran, pot urmări concertele de pe terasa Restaurantului Casa de ceai, unde se pot bucura și de un festin culinar, dar și de băuturi fine.

O seară specială, la Restaurantul Casa de ceai, cu un Meniu Concert (130 lei/persoană):

Amestec de salate dulci-amărui cu sos de brânză albastră și fructe de padure & crostini aromati.

Apoi, la alegere:

  1.  Berbecuț marinat cu pesto de leuștean, ragu de legume de sezon
  2.  Vită joulienne cu legume batonette și orez basmatti
  3.  Păstrăv rolantine cu spanac&piure de cartofi cu lamaie
  4.  Orez sau Paste cu ciuperci înnobilate cu trufe

La final:

Desertul ”Ritual” (colivă)

Platou ”Suprem” (brânzeturi și fructe proaspete).

Meniul include: Un pahar de Prosecco, Apă plată / minerală, Espresso / Pâine asortată.

Rezervări la telefonul: 0749.121.120.

Dacă vreți să urmăriți concertul din Parcul Regal, fără a beneficia de o cină delicioasă, prețul unui bilet este de 80 de lei. Detalii și rezervări la telefon 0268.237.700 sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Analia Selis este originară din Tucuman, Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale, iar în anul 2002 a obținut "Diploma in Vocal Performance" la "Longy School of Music" (Boston, USA). Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 și a reușit să se claseze pe locul 3. În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oara să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma (România) și actrița Mihaela Teleoaca (România). În anul 2014, Analia a debutat în arta tangoului, în turneul național "Vă place tango?" împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. În anul 2015 a lansat proiectul "Tango Simfonic", tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara, în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano Castro, argentinian din Buenos Aires s-a stabilit din 2013 în România. A adus cu el vasta sa cultură muzicală, un statut recunoscut la nivel mondial şi o mare bucurie de a cânta. Mariano Castro, cetățean de onoare al „Orașului Vânturilor Bune”, Buenos Aires, este membru al celebrei trupe neotango Narcotango, dublu nominalizată la Latin Grammy Awards (2009 și 2010) și nepot al unei pianiste care a lucrat cu legendarul compozitor de tango Julio De Caro. Este cunoscut în România ca partener de concerte de tango al unui alt muzician din Argentina, Analia Selis. 

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestre de Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zürich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg şi Bruxelles şi Israel Kibbutz Orchestra. Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov. 

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tȃnară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Brașov.

Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul brașovean ȋn cadrul primelor sale trei stagiuni, la o serie de concerte – eveniment, avȃnd ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiștii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits și Analia Selis.

Kamerata Kronstadt sprijină atȃt proiecte sociale ale Brașovului, prin susținerea unor concerte caritabile, cȃt și proiecte educaționale, ȋn vederea formării muzicale a publicului brașovean foarte tȃnăr, prin susținerea unor concerte educative dedicate exclusiv copiilor.

Castelul Bran propune iubitorilor muzicii, în luna august, un nou concert de excepție, pe insula lacului mare din Parcul Regal. Sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, Kamerata Kronstadt, pianistul Alexandru Burcă și îndrăgita Alexandra Fits vor da viață repertoriului inegalabilei Maria Tănase. Din programul acestui concert remarcabil vor face parte câteva dintre cele mai frumoase cântece din repertoriul doamnei scenei românești: Cine iubește și lasă, Dragi mi-s cântecele mele, Mi-am pus busuioc în păr, Până când nu te iubeam...

Concertul începe la ora 20.00, în seara zilei de 11 august 2018, iar un bilet costă 80 de lei. Detalii și rezervări la telefon 0268.237.700 sau la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Nu va lipsi degustarea de vin și brânzeturi, iar cei care doresc să petreacă o seară completă la Castelul Bran, pot urmări concertele de pe terasa Restaurantului Casa de ceai, unde se pot bucura și de un festin culinar, dar și de băuturi fine. Este vorba de o seară specială, la Restaurantul Casa de ceai, cu un Meniu Concert (130 lei/persoană). Meniul este următorul:

Pentru început:
Amestec de salate dulci-amărui cu sos de brânză albastră și fructe de padure & crostini aromati
Apoi, la alegere:
a) Berbecuț marinat cu pesto de leuștean & cous-cous cu ragu de legume de sezon
b) Vită joulienne cu legume batonette și orez basmati
c) Păstrăv roulantine cu spanac&piure de cartofi cu lamaie
c) Orez / Paste cu ciuperci înnobilate cu trufe
La final:
Desert ”Ritual” (colivă)
sau
Platou ”Memorabil” (brânzeturi și fructe proaspete / uscate).

Meniul include: Un pahar de Prosecco, Apă plată / minerală, Espresso / Pâine asortată.

Pentru acest tip de bilet, cu cina inclusă, puteți face rezervări la telefonul: 0749.121.120.

Alexandra Fits este absolventă a Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia și a studiat pianul cu prof. univ. dr. Stela Drăgulin la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii “Transilvania”- Braşov, unde actualmente este preparator universitar. Şi-a şlefuit talentul alături de mari artizani ai muzicii precum pianistul Daniel Goiţi, prof. univ. dr. Stela Drăgulin, Anca Parghel, soprana Marie Atger, actriţa şi cântăreaţa Caroline Personne. În perioada 2000-2009 a colaborat cu orchestrele filarmonice din Braşov, Arad, Botoşani, cu Big Band-ul Radio, Deane’s Big Band şi cu artişti celebri precum Anca Parghel, Johnny Răducanu, Pedro Negrescu. Anul 2011 marchează începutul colaborării cu compozitorul şi cantautorul olandez Guido van de Meent, lansând primul lor album, “Le passage secret”, o colecţie de 15 cântece în franceză pentru pian şi voce, bazat exclusiv pe texte şi muzică proprii.

Alexandru Burcă este pianist la Teatrul de Operetă și Musical ”Ion Dacian” din București. A susținut concerte și recitaluri la Ateneul Român, Festivalul Internațional ”George Enescu”, Televiziunea Română, Societațea Română de Radiodifuziune, Muzeul Municipiului București – Palatul Șuțu, Filarmonica ”George Cavadia” din Brăila, Teatrul ”Maria Filotti” din Brăila, Festivalul Național ”Zile și Nopți de Teatru la Brăila”, Teatrul de Revistă ”Constantin Tănase”, Muzeului Național de Artă, Teatrul ”Elisabeta”, Teatrul ”Godot”, Teatrul de Artă București, în Paris, Lille, Berlin, Stuttgart, Toronto, etc.

Dirijorul Cristian Oroşanu a debutat la pupitrul unor ansambluri de renume, dirijând Orchestre de Paris, Orchestre National de Bordeaux şi Orchestra Tonhalle din Zürich. În ultimii ani, a avut ocazia să lucreze ca dirijor asistent cu Yutaka Sado, Mstislav Rostropovici şi Ingo Metzmacher. A fost, de asemenea, dirijor asistent la Deutscher Symphonie Orchester din Berlin, a colaborat cu BBC Scottish Orchestra, Ensemble Orchestral de Paris, Orchestre Lamoureux, Orchestra Naţională din Porto, Orchestra Filarmonicii "George Enescu", Orchestrele Filarmonicilor din Strasbourg şi Bruxelles şi Israel Kibbutz Orchestra. Cristian Oroşanu colaborează frecvent cu Orchestra Naţională Radio, dar şi cu Operele Române din Bucureşti şi Cluj-Napoca, unde a dirijat peste 30 de lucrări de gen. În prezent, este dirijor al Filarmonicii din Braşov.

Kamerata Kronstadt este o nouă orchestră de cameră, tȃnară și dinamică, ce a luat fiinţă din dragoste și dăruire pentru muzică, dezvoltând un ambiţios proiect cultural, plin de energie și dragoste pentru public. Membrii orchestrei au fost aleşi pe criteriul interesului participării în spirit cameral, fiind totodată interpreţi ce activează în cadrul orchestrelor braşovene ale Filarmonicii şi Operei Brașov. Sub bagheta maestrului Cristian Oroşanu, Kamerata Kronstadt a invitat publicul brașovean ȋn cadrul primelor sale trei stagiuni, la o serie de concerte – eveniment, avȃnd ca invitaţi soliști deosebiţi, dintre care amintim violoniștii Alexandru Tomescu, Răzvan Stoica, Gabriel Croitoru, Stefan Tarara sau Rebekka Hartmann, pianistul Horia Mihail, violoncelistul Răzvan Suma, artiștii lirici Leontina Vaduva si Robert Nagy, dar si din sfera mai putin clasica, Alexandra Fits și Analia Selis.

Hai afară, la zăpadă! Celebrăm iarna, dragi prieteni și vrem să ne bucurăm de frumusețea acestui anotimp, dedicându-i o zi întreagă, cu activități frumoase, muzică, dans, veselie și preparate speciale!

Restaurant Casa de ceai vă invită sâmbătă, pe 3 februarie, începând cu ora 12:30, la Sărbătoarea Zăpezii! Cum petrecem? În stilul nostru! :) Vor fi alături de noi și dansatorii din ansamblul Zestrea Branului, DJ Sergiu și profesioniștii într-ale bunătăților culinare, căci da, ne vom ospăta cu bunătăți tradiționale românești, un bufet bogat și variat marca Restaurant Casa de ceai! Platouri cu mezeluri și brânzeturi tradiționale, pâine caldă cu cartofi, ciolan de porc cu fasole, gulaș de vită, mici cu cartofi, murături de Bran, plăcintă cu mere și cu brânză, dar și țuică și vin fiert, pe toate le puteți încerca!

Cred că nu trebuie să mai adăugăm cât de mult îi așteptăm și pe copii, să ne bucurăm alături de ei de zăpadă, poate, cine știe, e rost măcar de niște oameni de zăpadă, dacă nu de o cazemată! :)

Nu e cale lungă până pe 3 februarie așa că nu mai zăboviți și rezervați-vă locurile :)
Meniu special: 125 lei / persoană
Tel: 0749.121.120

Motive de petrecut există mereu, așa că ne organizăm și dăm iar startul petrecerii, la Restaurant Casa de ceai! Sărbătorim revelionul pe stil vechi! :)

Așa că, pe 13 ianuarie, începând cu ora 21:00, haideți alături de noi, să petrecem împreună, până în zori, pe muzică LIVE, românească și nu numai! Trupa Duo Cafe va avea grijă ca distracția și dansul să țină până dimineață! Totul va fi autentic, special și spectaculos!

Bufetul festiv e pregătit! Și să nu uităm de vodca rusească, în dar de la noi, ca de bun venit, și de un Prosecco, la miezul nopții! Atmosfera o facem împreună, ne bazăm pe voi, prieteni! :)

Vă așteptăm, cu drag, să petrecem și pe stil vechi și să ne bucurăm de acest început de an, la Restaurant Casa de ceai! 

Prețul meniului e 125 lei / persoană, iar copiii au 50% discount.

Băutura se va plăti à la carte. 

Un revelion în stil regal, cu note elegante, cu multă distracție și cu surprize culinare, dar și…muzicale! Vă garantăm că va fi o seară perfectă, într-o atmosferă de vis!
Dăm startul petrecerii la ora 21:00, alături de invitatul serii, Marian Nistor – Savoy, și o ținem într-o veselie până în zori!

Meniul serii este, fără doar și poate, unul special, așa cum v-am obișnuit la toate evenimentele pe care le-am organizat până acum! De această dată, vă oferim un bufet cu preparate traditionale romanesti, de la platouri cu mezeluri si branzeturi, la sarmale de porc in foi de varza, biban de mare, piept de rata afumat, ciolan de porc servit cu varza, dar si deserturi specifice zonei.

Prosecco sau o palincă vor deschide petrecerea și în rest, numai preparate de senzație!

Prețul meniului, de persoană, este de 200 lei.

Vă așteptăm, cu drag, să petrecem un revelion de poveste la Restaurant Casa de ceai, să ne bucurăm de preparate savuroase, de muzică de calitate, cu cei dragi aproape, într-o atmosferă unică, așa cum numai la noi puteți găsi!

Rezervă acum!

Sună la: +4 0749 121 120

Joi, August 16, 2018

Despre noi

Restaurantul Casa de ceai face, în funcție de context și de audiență, trecerea imperceptibilă, firească, de la muzica jazzy&lounge la sonorități mai puțin accesibile, de la teatru la stand-up comedy, de la show-uri culinare la degustări de vinuri.

De la Halloween la Ziua Recoltei, de la Ziua Femeii la Sărbătorile Pascale, de la Ziua Copilului, la Crăciun și Anul Nou, toate evenimentele din calendarele laice și din cele creștine, precum și toate evenimentele private vor fi prilejuri nenumărate pentru clienții cu apetit pentru rafinament să declare: ”Restaurantul Casa de ceai, un loc de neuitat!”

Newsletter